Во 1950 година, Силвен Бракаленте отвори продавница за машини надвор од Филаделфија, Пенсилванија.

Три генерации подоцна, Бракаленте е сè уште во семејна сопственост и управува и создава сигурни решенија за производство за компании ширум светот.

Нашата приказна за Бракаленте

Тим на Бракаленте

Нашите фабрики се опремени со најнови CNC машини, најсовремена роботика, управувана од првокласни инженери, специјалисти за технологија, машинисти, менаџери на проекти и специјалисти за исполнување.

Ние сме духовни пионери и нашето прецизно производство ги унапредува иновациите во возилата, електрониката и зелената технологија. Нашиот глобален отпечаток со погони во САД и Кина и канцеларии во Индија и Виетнам ја прошири нашата експертиза за производство и меѓународниот синџир на снабдување, служејќи им на клиентите на пет континенти. Верно на визијата на Силвен, Бракаленте е динамичен лидер во индустријата која постојано се менува и ние остануваме посветени на нашите принципи на основање: почитување, социјална одговорност, интегритет, тимска работа, семејство и континуирано подобрување.

Рон Бракаленте

Рон Бракаленте

Претседател | извршен директор

„Кога ќе му се донесе можност на BMG, ние внимателно ја разгледуваме и започнуваме да поставуваме прашања. Ние сакаме да разбереме што барате и проблемот што се обидувате да го решите. Ние учиме слушајќи ги вашите потреби и применувајќи ги вистинските ресурси за да развиеме решение што ќе ви го достави токму она што го сакате. Овој процес се покажа како ефикасен и ние се гордееме што доставуваме решение што ќе ја надополни и подобри вашата стратегија за движење на пазарот, обезбедувајќи квалитет, цена и тајминг “.

Jackек Танг

Jackек Танг

Генерален директор | БМГ Кина

„Нашата фабрика во Кина е водена и управувана според истите високи стандарди што би можеле да се очекуваат во зрелата фабрика за производство на Западот. Нашето внимание на деталите, мерилата на перформансите и контролите на процесите гарантираат дека вашиот производ е направен на ист начин секој пат и стандардите постојано се исполнуваат од првото возење до последното и секој пат помеѓу нив “.

Нашата историја

Силвен Бракаленте беше визионерка со срце на еден претприемач. Тој порасна брзо надвор од Филаделфија. Воспитан во тесната заедница Трумбауерсвил, тој влегол во работната сила по осмо одделение за да му помогне на семејството. Беше вреден, наоѓаше работа и брзо се унапредуваше во локалните продавници за машини и фабрики за облека. Неговата страст кон животот и негувањето на природата ја поттикна неговата кариера, но тој сакаше да создаде свое наследство.

Дознај повеќе

Култура Бракаленте

Основните вредности на кои Силвин Бракаленте ја изгради компанијата се истите оние што го движат Бракаленте денес. Континуирано подобрување, почитување, социјална одговорност, интегритет, тимска работа и семејство се 'рбетот на тимот ширум светот.

Дознај повеќе

Меморијална фондација Силвен Бракаленте

Силвен Бракаленте секогаш им враќаше, на својата заедница, на своето семејство, на организациите кои имаа потреба. Тој тивко ги донираше своето време и ресурси за да ги направи работите малку подобри за луѓето. Тој имаше срце на слугата водач и наоѓаше начини да поучува така што не кажуваше. Неговата енергија и nessубезност продолжуваат да произлегуваат преку Фондацијата што го носи неговото име. Основана во 2015 година, фондацијата „Силвен Бракаленте Меморијал“ собира пари и обезбедува стипендии за студенти во трговија и производство. Тоа им помага на банките за храна во заедницата и на локалните непрофитни организации и помага да се обезбедат пари за стручните училишта.

Секоја година, СБМФ одржува два настани за подигање на свеста и финансиските средства за продолжување на наследството на Силвене во обезбедувањето надеж и помош на соседите во неволја.

Тим за управување со високи лица

Рон Бракаленте

Рон Бракаленте

Претседател | извршен директор

Jackек Танг

Jackек Танг

Генерален директор, Кина

Дејвид Бориш

Дејв Бориш

Потпретседател за операции

Скот Китон

Скот Китон

Потпретседател за финансии

Кен Крац

Кен Краус

Менаџер за квалитет

Богат Наст

Богат Наст

Менаџер за производство на инженер (машина за завртки)

Рој Блум

Рој Блом

Менаџер за производство на инженер (ЦПУ)

Кит Гос

Кит Гос

Виш инженер за продажба

Браннда зделка

Бренда Дил

Менаџер на човечки ресурси